07 juuni 2005

Shimla vol 2. Mida teha?

Kuigi pyydsime igati valtida agaraid teenusepakkujaid, ei 6nnestunud see siiski taielikult. Tehnika on kuttidel lihtne ja m6juv: "hello, misterr, vhere are you from?" Ja kui viisaka inimesena kysimusele vastad, siis laheb jutt tasapisi edasi. Pead ajas meil seagi sympaatne Kashmiiri kutt kellenimi oli Radjit v6i midagi sarnast. Ajalehes kirjutatakse sellistel puhkudel tavaliselt, et nimi muudetud. Meie ei saa lihtsalt aru, ei ytlemisest ega kaekirjast. Isekeskis nimetasime teda rohelise vestiga kutiks. Yhel hetkel nagin teda Janekiga raakimas, ja jargmisel ronisime juba sobraliku perena maest yles tema kontori poole. Syndmuste kaigust ette rutates tuleb oelda, et jargmisel paeval olime talle juba vennad ja sugulased.
Lyhidalt: meile pakuti unistuste trippi Kinnauri ja teistesse Hiina piiri aarsetesse imekaunitesse paikadesse. Pakkumine oli suht ahvatlev, eriti kui arvestada seda, et Manali-Leh tee on veel suletud jameil tuleb selle avamiseni aega parajaks teha. Samas polnud pakkumine ka nii odav, et pea ees tulle viskuda. Otsustasime uurida ka teistelt pakkujatelt. Haa! See vottis meilt terve teise poole paevast ja tyki veel jargmisestki. Selgus et oli ka veidi odavamaid pakkumisi, selgus, et hea oleks minna kohe, sest KInnaur ja need teised piirkonnad on alles asja turistidele avatud ja "varsked". Koik taiesti arusaadav. Kuna aga monedes detailides (suhteliselt olulistes meie jaoks) oli info vastukaiv siis ei suutnud me mingit otsust vastu votta ja hakkasime otsima alternatiivseid voimalusi Lehi jouda.
a) laheme tagasi Delhisse ja lendame. Miinused - lisakulutused suhteliselt kallile lennukipiletile.
b) Laheme Jammusse ja sealt Srinagari ja sealt Lehi.
Miinused - ei maleta. Plussid - see on plaanitud marsruut tagurpidi.
Lisamiinused, bussireis Jammusse on pikk ja kurnav, Rongipiletid on koik valja myydud. Ei aita isegi maagiline sonapaar "tourist quota" millega vahel vaidetavalt on kohti saadud kui koik on valja myydud.
Uurime ka jeebiyyrimise voimalusi soiduks Jammusse. Lopuks paistab, et kogu linn teab, et 4 valget tahavad Jammusse minna. Kutte tuleb tanaval juurde ja teeb pakkumisi. Selleks ajaks olema aga otsustanud soita Kullusse, sealt aga edasi Manalisse. Kui otsuse ara teeme on sydamel kuidagikerge olla.
Vahepeal kohtame linna peal juudipoisse kellega koos bussi katusel soitsime. Nemad plaanivad samuti Kinnauri minna aga teevad seda iseseisvalt, bussidega. Jargmise India reisi sisse voiks selle piirkonna planerida kyll. Piltidel nahtu on imeline.
Praegu pean aga kurvastama meie rohelises vestis sopra kellega tanaval yha sagedamini kohtume. Kui ytleme talle, et oleme otsustanud Kullusse edasi minna arvab ta, et eks me ise teame. Kullu on iisraellaste marihuaanapilvedesse uppunud ja kui see meile meeldib siis mingu me peale. Ma ei tee hirmutamisest valjagi. Kuna ma selle vestluse ajal ootasin teisi meie omi siis ytlesingi talle, et pean minema. Tema aga juba teadis, et teised juba laksid maetipul asuvasse templisse. Punusin siis jarele.

Kommentaare ei ole: